Смолянчанка чукна 100 години с много работа и малко храна

Днес родопчанката Злата Пепеланова навърши 100 години и получи много поздравления, сред които и от кмета на община Смолян Николай Мелемов. Градоначалникът не отиде с празни ръце при достолепната столетница и й подари торта, цветя и парична сума, за да посрещне нуждите си.

Рецептата на баба Злата, за достойния един век живот, е проста: "Много съм работила и малко съм яла". Синът й  Димитър не скри, че в менюто й основно са били гозбите от картофи и фасул, а месо е вкусвала само по Великден.

Столетницата от 15 –годишна работи и има 50 години трудов стаж   като санитар в здравни заведения в Смолян, Мадан и Чепеларе. Близките й споделят, че винаги е усмихната и с любов е помагала на хората.

 Баб аЗлата още чува добре и без помощ пресмята увеличението на пенсията си. Доскоро се  обслужвала сама, но сега близките се грижат за нея заради счупения при падане крак преди време. Това обаче не й пречи развълнувана да посреща гостите за рождения си ден.

 "Ти си гордост за нас. До тази възраст достигат благите, работливи и добри хора", каза кметът Мелемов и пожела на вековната юбилярка здраве и дълги години, за да се радва на двете си деца, двама внуци и двама правнуци. 

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини