ПГ по туризъм стартира реализирането на проект „Бъдеще” по програма „Еразъм+”

17 ученици от  ПГ по туризъм  – гр. Кърджали преминаха успешно първия етап от подбора за участие в  проект 2018-1-BG01-КА116-047140 „Бъдеще” на  Програма „Еразъм+”, ключова дейност 1 ”Мобилност на обучаеми и персонал в областта на професионалното образование и обучение”. Инициатор на проекта е сдружението „Брейн груп” Видин и партньори  - ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров” – гр. Видин, ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров” – гр. Кърджали и ПГТ „Александър Паскалев”- гр. Хасково. В целевата група попадат  ученици на възраст над 16 години от семейства на разведени родители, с икономически затруднения, с родители емигранти, с културни различия .

През месец ноември одобрените за участие гимназисти започнаха своята онлайн езикова подготовка по испански език в платформата OLS / Online linguistic support  / на Програма „Еразъм +”.  През месеците  април и май участниците в проекта ще преминат и през  професионална и културна подготовка. В края на месец май,  след преминаване през множество тестове и окончателно класиране, ще станат ясни 15 ученици / 9 сервитьори и 6 готвачи /, които в периода от 21.06.2019г.  до 12.07.2019г. ще трупат опит и ще усвояват  знания, умения и компетенции от водещи професионалисти в областта на ресторантьорството, работейки  в реномирани  заведения за хранене и развлечения в един от най-посещаваните курорти на Испания, Тенерифе.

Инж. Марияна Стратиева – директор на гимназията, пожела на бъдещите ползватели да вложат своя младежки хъс и нестихващ ентусиазъм за достойно представяне на всяка от предварителните подготовки и успешно реализиране на проекта.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини