В Смолян вече плащаме местните данъци и по интернет

От днес-18 април, смолянчани ще могат да плащат местните данъци без да е необходимо да посещават касите на общината. Това ще стане възможно чрез бързоразвиваща се иновативна платежна система «Изипей», с която вече е сключен договор, обяви главният финансист Венера Аръчкова. Всички могат да ползват услугата, но тя е най-удобна за хората, които живеят в други градове на страната или в чужбина.

Спестяваме им ангажиране на близки хора или пък специално идване до Смолян, за да си платят данъците. След регистрация в «Изипей» всеки може да види стойността на налозите и да ги плати по Интернет, както и на гише за плащане на комунални усулуги, в големите вериги магазини и др., обясни още Аръчкова.

Тя поясни, че след като бяха намалени налозите събираемостта им се е повишила .

С 38 хиляди лв. са постъпленията повече за март т.г. в сравнение с периода на 2011 г.Отстъпката от 5 % ще важи до края на април.

Проблем има със събирането на старите задължения към общинската хазна. През месец март са изпратени и 211 покани за доброволното им  погасяване. Ако не бъдат платени в сроковете, старите данъци ще се търсят по съдебен ред.  

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини