Мистър България в ареста, събирал пари от проститутки за Хамстера

Мирослав Йончев е носител на титли за мъжка красота, сред които тази за най-красива мъжка физика.

Снимка: Фейсбук

Носителят на титлите "Мистър България" за 2003 г. и "Модел с най-красива физика в света" през 2005 г. Мирослав Йончев е единият от двамата задържани с Антон Петров-Хамстера, съобщиха от прокуратурата. По данни на МВР Йончев е събирал пари, заработени от проституция и ги е предавал на Хамстера.

Антон Петров бе задържан в ГДБОП при спецоперация по разследване на Националната следствена служба срещу престъпна група за склоняване към проституция. В ареста за 24 часа са прибрани и 29-годишният Мирослав Йончев, който е съдружник в модната агенция "My Agency" и 26-годишният служител в охранителна фирма Цветко Цветков, който е криминално проявен. Разпитани като свидетели пък са две жени и един мъж от модната агенция, които са спрени за проверка на летище "София" вчера на обяд, непосредствено преди полет за чужбина.

Говорителят на Софийската градска прокуратура Румяна Арнаудова съобщи пред журналисти, че е повдигнато обвинение на Антон Петров -Хамстера за ръководене на престъпна група за трафик на хора и склоняване към проституция, предаде БТА. Обвинения са повдигнати и на Йончев и Цветков. Те са склонявали към проституция жени на територията на България, предаде БГНЕС. Арнаудова обаче отказа да уточни дали модната агенция е използвана като "параван" на престъпната група.

Досъдебното производство е образувано през 2010 г. от Софийската градска прокуратура. Заради това СГП, а не Специализираната прокуратура е компетентна по случая, посочи говорителят. Хамстера, Йончев и Цветков ще останат в ареста за 72 часа, след което държавното обвинение ще поиска налагане на постоянни мерки "задържане под стража" и на тримата.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини