Пожарни екипи от Смолянска и Пловдивска области гасят пожар край Лъки

Големият пожар, който лумна вчера след обяд на изток от астрономическата обсерватория на връх Рожен  е на границата с Пловдивска област, а три екипа от Смолян, Пампорово и Чепеларе са изпратени за подкрепление на колегите си от Пловдив, Лъки и Асеновград. Центърът на пожара е на територията на община Лъки и граничи с общините Чепеларе и Смолян. Към момента огънят все още не е загасен, а поразените площи са около 100 декара. Районът е силно пресечен и труднодостъпен и на място е изпратена високопроходима техника, правят се просеки, за да се спре разпространението на огъня.

На територията на област Смолян няма активни пожари, съобщи шефът на Областното управление на противопожарните служби в Смолян комисар Красимир Шотаров.
Пожарът в Доспатско, на територията на Република Гърция е овладян, след две денонощия работа на гръцки и български пожарникари, служители на МВР, на Държавните горски стопанства и доброволци. Пожарът там е овладян и остатъчните огнища са в дълбочина на гръцка територия.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини