Самоубийство е основната версия за смъртта на турската студентка

Самоубийство е основната версия, по която работят криминалистите по случая в Студентски град, при който загина 20-годишно момиче от Измир. Нурчин падна от 10-ия етаж на блок номер 8 на 29 август около 17.00 часа. Първоначално полицията работеше по две версии - самоубийство или убийство от ревност. След продължилите близо денонощие разпити на приятеля на Нурчин - 21-годишния Илхан, стана ясно, че на този етап няма достатъчно основание да му бъдат повдигнати обвинения.
Нурчин Юнхан била студентка подготвителен курс в Медицинския университет. Живеела на 10-ия етаж заедно с приятеля си, който бил от Истанбул. Блокът до 9-ия етаж се стопанисва от Софийския университет, а етажите нагоре се отдават на хотелски принцип. Нурчин е полетяла от задната страна на блока, където мястото е неосветено. Някои от студентите чули скандал между Нурчин и приятеля й малко преди инцидента. Те са се скарали, тъй като Нурчин е разговаряла чрез Facebook с бившия си приятел, който е от Кърджали. В показанията си пред следователите Илхан е казал, че е бил ядосан и е искал да излезе от стаята. Казал й, че не иска да я виждам никога повече. Тогава тя се хвърлила от прозореца, заявил пред следователите Илхан.
Първоначалните данни от аутопсията и извършените огледи показват, че по тялото на жертвата няма травми, различни от получените при падане от високо

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини