ГДБОП спря български филм във VBOX

Незаконно показване на българския филм „Лора от сутрин до вечер” - обект на авторското и сродни на него права, чрез сайта http://vbox7.com е спряно при спецакция.

Антимафиоти от сектор “Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт” на ГДБОП, съвместно с колегите им от сектора във Враца, са провели операцията. при това установили и локализирали потребителя, който възползвайки се от условията на сайта е качил филма, съобщават от пресцентъра на МВР. По този начин е предоставил достъп до него на неограничен брой ползватели на мрежата. Установеният извършител Е.Г. /33 г./ от гр.Оряхово е от най–активните потребители на интернет страницата. Установено е, че той е разпространил на него и множество други български продукции.

При проверката в рамките на образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл.172 а от НК от жилището му е иззета компютърна система, чрез която Е.Г е осъществявал разпространението на авторските произведения.

Операцията на ГДБОП е по плана за действие, приет от “Съвета за защита на  интелектуалната собственост”, за ограничаване на интелектуалното пиратство.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини