Малките американчета предпочитат Обама пред Ромни

Малките американчета гласуват за Барак Обама. Това става ясно от интернет сайта на телевизионен канал, на който около 65% от децата, са гласували Обама да спечели втори мандат, предаде БГНЕС. За Мит Ромни са гласували 35% от децата.

В програма посветена на президентските избори на 15 октомври, детският канал "Nickelodeon" призова децата, както преди всички избори, да се обърнат към кандидатите. Тази емисия под заглавие "Kids Pick the President: The Candidates" представя серия от въпроси от седем малки американци към двамата кандидати за Белия дом. Това е седмият път, когато телевизията организира тази специална вечер, последвана от призив за гласуване на интернет сайта й.

В пет от шест случая малките зрители посочват правилно победителят, твърди телевизията. Този път Обама спечели с много, каза водещата на предаването Линда Илърби. Мит Ромни отказа да участва, за разлика от Барак Обама, но според Илърби не това е основната причина децата да дадат предпочитанията си за демократа Обама.

През цялата минала седмица децата имаха възможност да гласуват на сайта и в този вот участваха 521 000 зрители. Вотът е организиран така, че всеки може да гласува само по веднъж.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини