Нова буря се задава в САЩ

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо изрази тревога от нова тропическа буря, която е обявена за сряда в североизточната част на САЩ. Не са изключени и нови евакуации, предаде БГНЕС.

"Нормално тази буря не би трябвало да представлява смъртна заплаха", каза губернаторът на пресконференция. "Но ние не сме в нормална ситуация", подчерта той като припомни за разрушенията, за останките по улиците, които все още не са разчистени и могат да се превърнат в опасност при силна буря. "В тази ситуация такава буря може да е опасна. Ако трябва да се евакуираме, ще го направим рано. Хората трябва да го приемат на сериозно", заяви още губернаторът.

Според националната метеорологична прогноза новата буря в сряда и четвъртък ще бъде съпътствана от порои по крайбрежието и ветрове с пориви до 80 км/ч. Тя може да доведе до нови наводнания, но те ще са слаби или умерени.

В навечерието на президентските избори в САЩ Куомо припомни на хората, които са се евакуирали заради преминалия през района разрушителен ураган "Санди", че могат да гласуват в която и да е било избирателна секция за президент или за сенатори, но не могат да участват в местни избори.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини