В Смолян затягат контрола по харчовете за зимно поддържане

Община Смолян затяга контрола върху отчитане на разходите за почистване на уличната мрежа.

 При необходимост от снегопочистване и опесъчаване, извън графика на фирмите, кметовете ще трябва да подават сигнали и заявка за въпросните участъци.

Служител от общината ще приема сигналите и ще ги задейства, а отчитането на тази дейност ще става в отделен от другите протокол.

Ако такъв сигнал не бъде подаден, разходите няма да се признават, обясни днес на среща с кметовете и кметските наместници в община Смолян, зам.-кметът инж.Мария Палагачева.

Новата мярка е съгласувана с кмета Николай Мелемов и главния финансист Венера Аръчкова, за да се отчитат стриктно разходите, да се осъществява контрол и да не се стига до неприятни инциденти през зимата.

Директорът на дирекция „Административно-информационно обслужване и Отбранително мобилизационна подготовка” Емил Дурсев посъветва кметовете и кметските наместници да дадат предложения на кои места да им се достави пясък и с помощта на хората от временната заетост, да се извършва опесъчаването.

В същото време от общинската управа апелират кметовете да не подписват протоколите за извършена дейност, преди да е направено почистване на снега  и опесъчаването.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини