Лекар подменил кръвната си проба за алкохол с тази на жена

Кръвната проба, дадена за анализ от лекаря в дупнишката болница Атанас Дамов, е на жена. Това съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Марияна Сиракова.

Данните от назначената физико-химична експертиза, изготвена в Националния институт по криминалистика и криминология сочат, че отделеният ДНК-профил произхожда от лице от женски пол, като това категорично сочи, че взетата проба не е на д-р Атанас Дамов, съобщи агенция Фокус.

Експертизата е трябвало да установи дали в пробата са налице летливи и редуциращи вещества, изразени като алкохол и други упойващи вещества, както и да се отдели ДНК-профил. В пробата не са открити етилов алкохол и други упойващи вещества.

„След като станаха ясни тези резултати наблюдаващият прокурор отдели всички материали по случая и ги изпрати до Медицински одит към Министерство на здравеопазването, за да бъде извършена незабавна проверка по случая”, каза прокурор Сиракова.

Трябва да бъде проверено времето, мястото и начинът на съхранение в Дупница на взетата кръвна проба. Съдебно-медицинската експертиза за смъртта на 35-годишната жена от Перник, която почина в общинската болница в Дупница, все още не е изготвена, за да стане ясно има ли връзка между настъпилата смърт и работата на лекарите. Случаят е от 7 октомври 2012 година, когато от полицията съобщиха, че на дежурния лекар д-р Атанас Дамов е направен тест за алкохол. Дрегерът показал 2,47 промила, като тогава му е взета и кръвна проба.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини