ТИР по " галоши" и без вериги заседна на пътя

ТИР без вериги закъса на пътя Смолян- Турян, като блокира едната лента за движение. Въпреки наложеното  вчера сутринта ограничение, водачът на товарния автомобил не спазил забраната и закъсал около 18.00 часа в четвъртък на метри от върха.

След подаване на сигнал, екип на пътноподдържащата фирма „Титан Клинър” пристигна на мястото на инцидента, за да се прецени каква техника да бъде насочена за отстраняване на авариралата машина, която се оказала без вериги и  летни гуми. Шофьорът на ТИР- а нямаше и вериги със себе си.

 „Още в 06.00 часа сутринта на 17 януари обявихме, че движението по направлението за село Турян, както и за Мугла се осъществява задължително с вериги, без ремаркета и полуремаркета, но за пореден път има водачи, които не се съобразяват с наложените ограничения”, заяви Росен Кайряков – главен механик на фирмата, който бе на мястото на закъсалия самосвал.

От „Титан Клинър” ще поставят проблема в община Смолян и полицията, за да се затегне контрола върху товарните автомобили, превозващи основно дърва и дървен материал от високата част на планината.

„От началото на зимния сезон, всеки закъсал автомобил в гората звъни и подава сигнали, че има непочистени път. Когато идем на място обаче установяваме, че не се спазват ограниченията и забраните, а камионът е без вериги, често претоварен и с неподходящи гуми”, което е престъпление”, добави Кайряков.

От „Титан” призовават фирмите и гражданите да спазват ограниченията и да не правят експерименти, опитвайки се да преминат високи планински проходи с неподходяща техника и гуми.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини