Обявиха бедствено положение заради дъждовете в Неделино, Златоград на ръба

Рекордни за последните месеци валежи от дъжд се изляха в районите на Златоград и Неделино. Към 14 часа метеорологичните станции бяха отчели над 60 л. на кв. м дъжд през последните 12 часа в двете общини.

Днес в 13 часа община Неделино обяви бедствено положение заради обилните дъждове, които откъснаха от света 8 населени места, заради залети от пороите пътища. Според кмета на Неделино Стоян Беширов има множество активирани свлачища и затворени пътища. На много места реките преливат, десетки са затлачените водостоци затлачени водостоци, а в цялата област има сигнали за паднали дървета.

Много тежка е и ситуацията в община Златоград, където кметът Мирослав Янчев е свикал спешно екип на областната комисия по бедствия и аварии.

Река Върбица в Златоград е на ръба да излезе от коритото си и да залее земеделски площи наоколо. Язовир „Златоград” също е на ръба да прелее.

Множество са активираните свлачища и в двете общини, силно затруднено е движението към селата Аламовци и Старцево, временно е затворен пътя до село Кушла заради преляла река.

.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини