Педофилът насилил две момченца ги примамвал с лаптоп

Вчера съдът отложи делото срещу насилника, за да се направи експертиза дарли е бил вменяем в момента на престъплението

27-годишният педофил Невен Т. от доспатското село Барутин примамил децата, върху които упражнил сексуално насилие, с лаптоп. Той ги канел да играят компютърни игри, след което ги заплашвал с нож да се съблекат, а след това ги изнасилвал. Двете деца са на 8г. и 11 години.

Вчера съдът отложи делото срещу насилника, поради назначена нова съдебно-медицинска експертиза. Трима експерти ще трябва да дадат отговор дали Невен е бил вменяем към момента на извършване на престъплението. Припомняме, че обвиненият в сексуално насилие спрямо малолетни, е извършвал деянията си в периода май-юли миналата година. Той карал децата насила да разиграват и полов акт помежду си пред очите му.

„При регистрирани престъпления на хора с неадекватно поведение, правото се интересува от това какво е то към момента на извършване, или пък ако са били потърпевши дали са били вменяеми или невменяеми.

Психичните заболявания са въпрос на специализирани медицински заведения, а ние в момента на мястото на извършено престъпление не можем да преценим дали личността има някакво заболяване". Това заяви шефът на Областната дирекция на полицията в Смолян комисар Кирил Хаджихристев. Той препоръча на граждани, които живеят в близост с лице, чието поведение забелязват, че от известно време е неадекватно, да сигнализират на телефон 112.

Източник: родопи смолян

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини