Пампорово загърби кризата- закри сезона с 30 % ръст на туристи

Този уикенд Пампорово закрива най- силния зимен сезон от началото на кризата, съобщиха от дружеството, стопанисващо съоръженията в родопския курорт.

За да отбележи подобаващо сериозния ръст на туристи спрямо миналата година, както в хотелите така и в ски- зоната, „Пампорово” АД за пръв път организира атракцион за любителите на пистите в планинския комплекс на плаца пред „Студенец” днес и безплатен лифт в неделя.

По идея на организаторите беше предвидено състезание за скиори и сноубордисти, които със зимна екипировка по атрактивен начин да преминат през водното съоръжение. За играта, за която имаше предвидени и награди, се бяха записали около 100 участници, на които обаче се наложи да се откажат от идеята.

Заради пролетните температури гуменото съоръжение се оказа, че е спукано и това наложи събитието да се отложи до отстраняване на повредата. Имаше и доста разочаровани и скептични гости, дошли да се позабавляват, които не спестиха коментарите за "българската организация", но повечето бързо намериха алтернатива и използваха прекрасното слънце.

 Любителите на сноуборда имаха прекрасна възможност да се спускат по все още работещата писта Снежанка, а някои разгорещени смелчаци направо хвърлиха ски екипите и се пуснаха по бермуди.

Голяма част хората пък заложиха на бирата и родопските специалитети на припек пред заведенията край пистата, чиито собственици също са доволни за пръв път от 5 години от изминалия сезон.

Въпреки края на зимния сезон, комплексът няма да затваря и много хотели се готвят за летния период, за който вече се отчита сериозен интерес, особено в спортния туризъм. Само до момента вече са заявени 3 републикански състезания по колоездене в новия велопарк в Пампорово, който отвори миналото лято. От този сезон ще има и две нови трасета за семейства и начинаещи.

 Макар и да е още далеч, дружеството се готви и за ски сезона 2013-2014г., за да продължи развитието на балканските пазари, които дадоха сериозна заявка тази зима. След като българите отново се върнаха в  Пампорово, курортът се оказа много атрактивен и за турските туристи, както и за съседите от Гърция, Румъния  и Македония. Сериозен ръст бележат и руските туристи, които напълниха комплекса и са сред най-добрите клиенти, заявиха от „Пампорово” АД.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини