Първокласници от 7 СОУ в Смолян рисуваха и играха приказни герои по проект „Успех”

С две представителни изяви ученици от СОУ „Отец Паисий” – Смолян показаха какво са научили и сътворили в клубовете по интереси, формирани по проект „УСПЕХ”.

Във фоайето на училището бе открита изложба на клуб „Малките художници”, а децата споделиха, че им е много интересно да претворяват различни теми в рисунки. Огромно любопитство предизвиква темата за Космоса, особено след посещението в Планетариума в Смолян.

„Децата, които участват в клуб „Малките художници”, не ги деля на талантливи и по-малко талантливи, защото всички те показват себе си в рисунките”, каза ръководителката Тоска Капитанова.

Игротеката на СОУ „Отец Паисий” пък приюти влюбените в приказките първокласници. Децата, които участват в клуб „Приказен свят”, се превъплътиха в любимите си приказни герои и направиха вълнуваща драматизация по приказки. „Приказките най-обичаме и от малки в пъстри книжки сричаме. Безкраен, чуден и красив е приказният свят щастлив” – беше мотото на клуба.

 И двата клуба, в които се занимават най-малките ученици на СОУ „Отец Паисий” са изградени по Проект „УЧИЛИЩЕ ЗА СЕБЕУТВЪРЖДАВАНЕ И ПОДГОТОВКА КЪМ ЕВРОПЕЙСКИ ХОРИЗОНТИ” – УСПЕХ.

В училището по проекта има общо 15 извънкласни форми – клубове по интереси, ателиета и студиа. Те развиват различни умения и таланти на учениците. Обхванати са всички възрастови групи – от първокласниците до най-големите – Х клас.

Децата се занимават с информационни технологии и уеб дизайн, включват се в творчески ателиета по фотография, рисуване, театър, спортуват в клубовете по тенис на маса, футбол и плуване. Затова директорката на училището Надя Ловчалиева оценя като изключително положителен ефектът от проект „УСПЕХ”.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини