Две седмици дадоха на Бойко да махне Цветанов и Фидосова

Даваме още две седмици срок, за да може г-н Борисов да вземе решение относно нашите искания за свалянето на Цветан Цветанов, Искра Фидосова и Цветомир Паунов. Това заяви пред "Телеграф" Павел Димитров, бивш областен координатор на ГЕРБ във Варна, който преди половин година беше отстранен от поста лично от Цветан Цветанов.

При новите обстоятелства с повдигнатите обвинения към бившия вътрешен министър, недоволните в партията се надяват Бойко Борисов да бъде по-склонен да се раздели с дясната си ръка.

"Той става твърде неудобен и все повече пречи и дърпа партията назад. Може би нашият лидер изчаква и да му се помогне малко с Цветанов, не знам...", предполага Димитров. С рокадите в Хасковския регион той вижда желанието на Борисов все пак да изпълни част от исканията на структурите в партията.

"Ние не сме удовлетворени, защото по главните ни искания за промени на централно ниво все още няма резултат. Затова ще продължим да изчакваме. През следващата седмица предстои нова среща с г-н Борисов", посочи Димитров.

По отношение на Бойко Борисов той обясни: "Не го плашим, а му даваме последен шанс да запази партията и да я укрепи. Той призна грешката си, че е оставил Цветан Цветанов и Искра Фидосова да въртят партията. А резултатите от това са плачевни". "Разбира се, г-н Борисов, който е лидер, също има вина и той си призна в последните ни срещи, че е сгрешил като е оставил други да движат вместо него делата на партията", добави Димитров.

"Всички смятаме, че загубените на последните избори над 600 хил. гласа се дължат на тези трима души (Цветанов, Фидосова и Цветомир Паунов), които пречат. Защото ГЕРБ може и да спечели изборите, но остана в пълна изолация", смята бившият депутат.

"Недоволството е резултат на безпринципното им, арогантно и неморално поведение и водене на политика. На обстоятелството, че основно Цветанов и Фидосова безпринципно и манипулативно извършиха в много от районите промени в структурите на партията. Това ставаше с еднолични решения и устройваха свои хора в ръководствата", разкри Димитров. Той даде за пример начина, по който са изготвени листите за парламентарните избори. Цветанов изобщо не се съобразил с номинациите на местните структури. Точно по този начин е издигнат Красимир Стефанов за водач на листата в Хасково. "Абсолютен парашутист, каквито имаше в цялата страна", коментира Димитров.

Според него, на Борисов му е много трудно да се раздели с Цветанов. "Явно ще се наложи да преминем към новия си проект, ориентиран към център-дясно. След като не може да работим заедно, ще очакваме и ще заработим за новото", каза той, но не пожела да разкрие повече подробности около новата формация.

"Това трябва да е партия с нови идеи и нови лица, които не са били в статуквото, с чиста и открита позиция и ясни ангажименти", посочи той. И добави само че в проекта няма да участва Бойко Борисов.

Източник: http://snews.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини