Млади рекламни дизейнери правят "Фейсбук" профил на смолянския музей

Третокурсници от Националната художествена академия в София за първи път карат  петдневен професионален стаж в Регионалния исторически музей „Стою Шишков“ в Смолян.  Те се запознаха с постоянната експозиция „Културно-историческото богатство на Родопите от древността до наши дни”, а  за историята на  музея и ролята му в културния и обществен живот в региона им разказа, директорът му Таня Марева. Единадесет млади художници в специалността „Рекламен дизайн“ под ръководството на доц.Мирослав Богданов и още трима преподаватели разработват различни творчески задания, свързани със спецификата на музейните експозиции и създаването на рекламни материали за различни музейни дейности. Разпределени в три групи, в края на седмицата екипите ще представят проекти на общо обсъждане.

Задачите им са идейни  разработки  за фирмена идентичност на смолянския музей – дизайн на лого,  визитна картичка, фирмена бланка, пощенски плик, типови покани за музейни изложби, основи на грамоти и сертификати за музейни образователни програми, благодарствени писма за различни поводи, музейни сувенири с лого, както и дизайн на музеен Фейсбук профил.

Екипите избраха по една от трите теми: идейни проекти за пространствено оформление и музейна мебел на изложби „Багри от Родопите”, „От темел до ключ” и „Традиции и багри от Родопите”. Творческата практика в Смолян е първа по рода си и ще бъде много полезна за обучението на студентите, които в ІV курс ще трябва в екип да работят по творческите задания. Идеята е контактите и порфесионалните стажове между РИМ – Смолян и Националната художествена академия да станат ежегодни.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини