Колко пари ще печелите? - вижте си пръстите!

Как ви се струва следното: по дължината на пръстите може да се определи колко пари ще спечелите през живота си, а по отпечатъците им - ръста и пола ви. Не, това не е научна фантастика, а вече е напълно постижимо.

Според най-новите научни изследвания отпечатъците спокойно биха могли да заместят кръвните тестове. Човешките отпечатъци притежават уникално ДНК. Следите от пръстите съдържат около 10 нанограма ДНК. А за да се извлече генетичен материал е достатъчна само 1/10 част от нея, т.е. една милиардна от грама.

Достъпът до секретните сведения по отпечатъците на пръстите отдавна не е фантастика. Тази технология вече е намерила приложение при отключване на врати, които се отваря или затваря отпечатъци, разпознати от скенер. Широко разпространена е и при компютрите - скенер, скрит под мишката, запомня отпечатъците на собственика. С отпечатъци се блокира достъпа до ноутбуци, съхранява се информация в карта-памет...

Според учени от Канадския университет на провинция Алберта по съотношението между дължина на показалеца и безименния пръст може да се съди за нивото на агресивност у човека. Сиреч колкото по-къс е показалецът, толкова по-шумно и агресивно се държи индивидът. Това обаче важи за мъжете. При жените такава закономерност не е установена.

Причините за това са свързани с вътреутробното развитие на мъжкия организъм. Ако по време на бременността плодът от мъжки пол е подложен на интензивното въздействие на тестостерон, безименният пръст расте по-бързо, отколкото показалецът.

Установено е също така, че мъжете с безименни пръсти, по-дълги от показалците, печелят доста повече, отколкото останалите.

Според друго изследване, проведено от английски учени, мъжете, които имат показалец по-къс от безименния пръст, по-често постигат успехи в спорта и в любовта.

Източник: http://snews.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини