Huawei осигури 4G покритие на Еверест

Китайският телекомуникационен гигант Huawei пусна 4G услуга в района на Еверест. Проектът е реализиран съвместно с оператора China Telecom.
Еверест, разположен на границата между Тибет и Непал в Азия, достига височина 8848 метра над морското равнище. Базовата 4G станция на Huawei e монтирана на височина 5200 метра.
Двете компании демонстрираха наскоро как услугата може да се използва за предаване на видео с висока резолюция от Еверест. Преди 6 години Huawei и China Mobile осигуриха GSM покритие на планината за целите на олимпийските игри през 2008 г.
Настоящият проект е важно постижение по пътя на глобалното разгръщане на 4G мрежите, коментира Дейвид Уанг, президент на Huawei Wireless Networks. По неговите думи, компанията ще търси партньорства и с други оператори по света, за да осигури високоскоростни услуги навсякъде и по всяко време.
Покоряването на Еверест с 4G от Huawei идва в момент на политическо недоверие към компанията в Западна Европа и САЩ. Експанзията на китайския доставчик на мрежово оборудване разтревожи някои правителства.
По-рано САЩ открито заявиха, че техниката на Huawei се използва за шпионаж, а от Брюксел заваляха обвинения към компанията за дъмпинг на европейския пазар.

Източник: technews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини