Как да изглеждате по-интелигентни

Не всички сме умни. В нашата редакция това твърдение е 100% вярно. Обаче има спасение! Човек винаги може да изглежда по-умен, отколкото е. Такова е заключението на група учени, провели специално проучване по темата. Въпросните изследователи твърдят, че всеки човек се стреми да изглежда по-умен и на всичкото отгоре мъжете повече се стараят в това начинание от жените. Вижте начините, чрез които ще правите впечатление, че сте много умен, дори и да сте пълен глупак.

Носете очила

Според изследването, хората, които носят очила, са смятани за по-умни. Очилата с диоптри (не слънчевите, глупави наши приятели) придават на физиномията професионален вид. Не знаем защо това е така, но е факт. На запитване дали са склонни да носят очила с чисти съкла (без диоптър), само за да се правят на по-умни, 30% от анкетираните отговорили с да.

Говорете за политика

И без това сега в България е модерно да се говори за политика, време е и вие да вземете думата. Не е напълно задължително да знаете какви ги говорите, но е добре да използвате ключови думи, за да покажете знания и интерес.

Четете класически романи

Или поне се правете, че ги четете. Носете си дебели книги в градския транспорт, в работата, на стадиона. Разбира се, много по-добре ще е и да ги четете, а не само да ги разнасяте, защото може някоя истински умна мадама да ви попита какви животни се срещат на страниците на "Майстора и Маргарита" и вие да кажете крави.

Повтаряйте шегички

Хубавата шега се корени в това да я повтаряте регуларяно. Смята се, че забавните хора са умни. Нашият екип е доказателство, че това твърдение е невярно, но кой може да спори с учените? Никой.

Правете се на познавач

На вино, на бижута, на пури. И без това почти никой не разбира от тези неща, шансът да ви хванат, че се преструвате е минимален, но си заслужава.

Използвайте социалните мрежи

Не за друго, ами за да доказвате, че сте умни. Избягвайте клишираните фрази, но гледайте поне 4-5 пъти седмично да пускате нещо в профила си. Иначе хората ще загубят интерес. А един умник не може да си позволи да не е интересен за околните.

Слушайте джаз

За някои хора джазът е неразбиваема стена от звуци, изсвирени от хора, които взимат нещата много на сериозно. Ако отношението ви към джаза е такова, най-добре го променете. Започнете да слушате джаз и дори може да се снабдите с плочи, за още по-умнишко излъчване.

Намерете си странно хоби

Например - научете всичко за "Междузвездни войни" или поне се преструвайте, че знаете всичко. Говорете за Фройдисткото в Епизод II, без да слушате какво ви казват хората, на които го говорите. Може също така да започнете да играете кърлинг, да играете шах и т.н.

Ако следвате нашите съвети, то само след 1-2 месеца ще тръгнат слухове, че май сте по-умен, отколкото са мислели хората досега. Няма и да усетите как след време всички ще ви гледат с уважение, въпреки че сте си същият глупчо. Успех!

Източник: http://div.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини