На 8 октомври изтича срока за записване за състезанието по математика

Броени часове остават до крайния срок за записване за участие в регионалното математическо състезание „Стоян Попратилов”. Състезанието ще се състои на 12 октомври, а заявките се приемат до 8 октомври на e-mail: smb_smolyan@abv.bg .

Състезанието се организира за втора поредна година от Регионален инспекторат по образованието - Смолян, Съюза на математиците в България – секция Смолян и ФМИИТ на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”.

Домакин ще е СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Смолян, а според регламента, състезанието е индивидуално за ученици от 2-и до 12-и клас, с продължителност 90 минути за 2-и, 3-и и 4-и клас и 120 минути за участниците от 5-и до 12-и клас.

Темата за втори клас ще включва училищния материал по математика от първи клас и ще е 10 тестови задачи с избираем отговор. Темите за 3-и и 4-и клас ще включват 10 тестови задачи с избираем отговор и една задача с отворен отговор. Състезателната тема за 5-12 клас включва 10 тестови задачи, 1 задача с отворен отговор и 1 задача, на която трябва да се запише аргументирано решение. На участниците от 12-и клас, класирали се на призови места, ще се признава оценка за прием във Факултета по математика, информатика и информационни технологии на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”.

Записване в деня на състезанието не се допуска.

Резултатите ще бъдат обявени на сайта на РИО – Смолян (http://riobg.com) и СМБ-секция Смолян (http://smb-smolyan.org ). Награждаването на победителите ще е част от мероприятията свързани с празника на гр. Смолян. 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини