Офицери "пишат" книга за легендарния Освободител на Родопите

Събират дарения за книга, която да увековечи подвига на полк.Серафимов и войните от  21-ви Средногорски полк

Областният съвет на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Смолян, започна акция за набиране на средства за издаването на историята на  Освободителя на Родопите полк. Владимир Серафимов и героичния  21 –ви Пехотен Средногорски полк.

До края на месец март 2014г. трябва да бъде събрана сумата от 3 хиляди лева, посочи о.з. полк. Борис Раков,  председател на местната структура на СОСЗР.

Автор на книгата, от която вече са готови 80 страници е докторът на историческите  подп. Петър Ненков, който е изключителен познавач на военната история от периода на 20 век.

Подп. Петър Ненков просълзи и развълнува със словото си стотици родопчани по време на честването на 101 –та годишнина от Балканската война на 21 октомври т.г . На връх Средногорец за пръв път бяха изнесени пред  голяма  публика  изключително интересни факти от героичния живот на  големия пълководец.

Военният учен е отказал какъвто и да било авторски хонорар, а средствата ще се използват за разходите  по издаването й- рецензенти, предпечатна,  печатна подготовка и други.

 Полк.Раков  се обръща с молба към всички родолюбиви смолянчани, областни, партийни структури и фирми -  да помогнат с дарения, за да може книгата да види бял свят.

"Искаме да увековечим подвига и саможертвата на тези достойни и доблестни войни на нашата Родина, за да знаят за тях и идните поколения", мотивира инициативата на запасните офицери шефът им в Смолян полк.Раков.

Средствата се събират по Банкова сметка:

IBAN : BG14UNCR76301026797562

BIC – UNCRBGSF, при Уни Кредит Булбанк АД, филиал Смолян

Получател Борис Ангелов Раков

Основание – дарение /спонсорство/ за написване на книга 21 ПСП

Телефон за контакти -0878 526 144

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини