И телевизорът те следи 2

Събирането на данни какво гледа зрителят трябва да бъде изключено от менюто

LG признаха, че умните й телевизори са изпращали данни за зрителите на сървър на компанията даже когато съответната функция е изключена, съобщи CNET.

Корейският производител заяви, че ще отстрани бъга и когато е забранена от менюто, функцията няма да праща данни.

LG отрича телевизорите да са пращали лична информация за зрителя. Според заявлението на компанията данните с само за гледаните от потребителя канали и се ползват за показвне н по-съответствща реклама. 

Освен това от компнията отбелязват, че данните не се съхрняват на сървъра, в това число имената на файловете от външно USB. Предаването на имента на файлове бил "част от нова функция", която трябвло да търси в интернет метаданни за програмата, която гледа потребителят. От LG уверяват, че тази функция така и не е била релизирана.

Следенето на действията на потребителя и изпращането на данни към фирмен сървър на LG, включително имената на файловете от собствената му флашка, разкри британският IT специалист Джейсън Хънтли (Jason Huntley). Той прегледа изходящия трафик от собствения си телевизор, на който бе излючил функцията, след което подаде жалба.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини