Откриват Софтуерния университет на 16 февруари

Първият в България университет за практическо обучение на софтуерни инженери ще бъде открит официално на 16 февруари 2014 г.

Софтуерният университет (СофтУни) предлага качествено висше образование, насочено към практиката, професия и работа за софтуерни специалисти.

Откриването ще се състои в учебната зала на Софтуерния университет в кв. Хаджи Димитър, на ул. “Васил Кънчев” 26, Бизнес сграда “Стефан Караджа”, етаж 4. На церемонията ще присъстват доказали се имена от софтуерната индустрия и ИТ сектора.

Основната мисия на екипа на Софтуерния университет е да направи студентите си истински професионалисти в софтуерната индустрия и да им съдейства в намирането на работа. По време на обученията студентите разработват непрестанно практически проекти в екип, следвайки утвърдените практики в софтуерната индустрия и трупат значителен практически опит с програмирането и практическата разработка на софтуер.

Обучението в Софтуерният университет е разделено на 6 нива с продължителност по 4 месеца. През първите 3 нива (1 година) студентите учат основи на програмирането и уеб технологиите, обектно-ориентирано програмиране, бази данни и софтуерни технологии, използвани широко в практиката. Те са в интензивна форма на обучение и оформят начални умения на един софтуерен инженер. След първата година е предвидено болшинството от студентите да започнат работа в софтуерните фирми. Следващите 3 нива се провеждат с по-намалено натоварване и предоставят по-тясна специализация за студентите. Те включват обучение по хардуер и системна администрация, софтуерно инженерство и управление на ИТ проекти, софтуерни технологии за напреднали, бизнес умения за ИТ специалисти, компютърна графика, интелигентни системи и други. Предлага се опция и за получаване на университетска диплома за висше образование от един от университетите-партньори на Софтуерния университет след допълнително обучение с продължителност 1 или 2 години в избрания ВУЗ.

Приемът се осъществява чрез приемен изпит по програмиране, като преди него се организират безплатни 2-месечни подготвителни курсове. Ниво #1 за първия випуск започва на 7 май 2014 г., а първият подготвителен курс стартира в края на февруари 2014 г.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини