Подаряват електронни учебници на учителите

"Издателство "Просвета" ще подари електронни учебници за всеки български учител по предмета, по който той преподава, като по този начин ще достигнем до 2500 училища".

Това заяви директорът на издателство "Просвета" Никола Кицевски при представянето на най-новото поколение електронни учебници от 1-ви до  7-ми клас, съобщи БГНЕС.

"В България електронният учебник не съществува в правните разпоредби, а това е огромно изоставане от целия нормално развиващ се свят. В същото време в страната вече имаме работещи електронни учебници, а през тази година издателство "Просвета" създаде такива по всички предмети от първи до седми клас", подчерта Кицевски като уточни, че електронните учебници ще бъдат качени до 1 май на специална интернет страница, откъдето всеки ученик може да си ги изтегли срещу минимална сума.

Директорът на издателството съобщи, че е създадена и нова система за предучилищна възраст, която се казва "АБВ". Целта й е в процеса на  образователната игра, децата да могат да се запознаят с необходимия  материал и всяко дете да се подготви за училище.

"Системата "АБВ" съчетава най-доброто от българските учебници и  съвременните европейски образователни инициативи. В учебника има  материали от европейски издания и помага на децата да се запознаят с буквите и математиката, докато играят", заяви главният редактор на  издателство "Просвета" Кина Андреева и подчерта, че всяка страничка съчетава материали по два различни предмета.

Според Андреева това дава възможност за съчетаване на различните  образователни направления и възприемането на света като нещо цялостно. От друга страна системата "АБВ" е подходящ и за родители, които желаят  да работят допълнително със своите деца. Към образователната система има  и електронен диск.

Кицевски съобщи, че "Просвета" предприема и друга благотворителна инициатива.  Тя е свързана с реставрация на портрети на български възрожденци, част от специална колекция, която е отпечатана във Виена в  следосвобожденските години. След реставрацията портретите ще бъдат дарени на училища, чиито патрони са възрожденците. Самите портрети са част от колекция на Христо Г. Данов, но в къщата музей на издателя не е запазен нито един плакат. В същото време някои части от колекцията са намерени по таваните и хранилищата на различни училища.


 

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини