Над 90 родопчанчета ще се състезават в „Лъвски скок”

За четвърта поредна година Общински комитет „Васил Левски” – Смолян, съвместно с Регионален инспекторат по образованието – Смолян, Община Смолян и ПМГ „В. Левски” - Смолян организират регионално ученическо състезание под надслов „Лъвски скок”. То ще се проведе на 19 февруари т.г. от 10.30 часа в Спортната зала на град Смолян. Регионалното състезание е част от тържествата в чест на 19 февруари – патронен празник на училищата, носещи името на Васил Левски в областта и по повод 141 години от гибелта на Апостола на свободата. В оригиналната надпревара ще се включат 92 участници от общо 9 училища и едно ученическо общежитие. Това са 2 гимназии – ПМГ „Васил Левски” - Смолян, която е своеобразен домакин, ПГ „Васил Левски” – гр. Доспат, УО „Васил Левски” – гр. Девин, както и 7 основни училища, чийто патрон е Васил Левски – от гр. Златоград, с. Буйново, с. Чавдар, с. Змеица, с. Ерма река, с. Боровина, с. Средец. Целта на състезанието е чрез участието на училища от различни населени места, учениците да поднесат своята почит и уважение към делото и идеите на своя патрон Васил Левски и същевременно да се приобщят младите хора към спортни занимания.

В състезанието „Лъвски скок” учениците са разпределени в четири възрастови групи, I-ва и II-ра включват по четирима състезатели III-IV клас и V-VIII клас от всяко училище, а в III и IV група участват по 6 състезатели, съответно IX-X клас и XI-XII клас. Според регламента на състезанието учениците от I-ва и II-ра възрастова група участват в дисциплините „Скок на дължина от място” и „Щафета с преодоляване на препятствия”, а за III-та и IV-та възрастова група са дисциплините „Троен скок” и щафета „Совалково бягане” с преодоляване на препятствия. Училището, събрало най-много точки от двете дисциплини в съответната възрастова група, ще спечели купата „Лъвски скок”. Така ще бъдат дадени две купи – една за основните училища и една за гимназиите. Класираните до трето място училища ще получат медали. Индивидуални награди, грамоти и паметни медали ще има и за всички участници. Наградите се осигуряват от организаторите на състезанието.

Призът „Лъвски скок” е учреден от Общински комитет „Васил Левски” – Смолян на 19 февруари 2011 година и неговият пръв носител е ОУ „Васил Левски” – Златоград.

През миналата година носители на купите „Лъвски скок” станаха ПМГ „Васил Левски” – Смолян и ОУ „Васил Левски” – с. Змеица.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини