Посланикът на Южна Корея ще праща в Смолян инвеститори

Смолян е популярен в Корея с дълголетниците и киселото мляко

Посланикът на Южна Корея Шин Менгхо се срещна с Областния управител инж. Кръстанов и кмета Мелемов проведе срещи с представителите на местната и държавна власт в Смолян и заяви намерението си да насочва към региона ни всяка една корейска компания, която би искала да инвестира в България.

Корейският посланик прояви интерес към Областната стратегия за развитие и в частност към развитието на селскостопанския сектор, а бизнес-средата на територията на областта и възможностите за взаимно сътрудничество беше сред темите от взаимен интерес. Развитието на високопланинския туризъм и ски спортовете, подобряване на пътните връзки с Гърция, възраждането на рудодобива и индустрията като цяло, очерта като приоритет в работата за региона смолянският губернатор.

Кметът Мелемов пък представи на госта корейския модел за електронна община, която ще се изгради в общината и подчерта, че в момента се търсят възможности за реали й. Н.Пр. Шин Менгхо информира, че това е първата му визита в Смолян и изтъкна, че след встъпването си в длъжност преди 8 месеца е получил много добър атестат за Смолян, като привлекателна и интересна дестинация.


СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини