Щангистите от клуб "Родопа" с републиканска титла под треньорството на Величко Чолаков

Отборът на Величко Чолаков, който вече е треньор

Първа републиканска титла спечели Спортният клуб по вдигане на тежести /СКВТ/ "Родопа", с треньор и председател Величко Чолаков. В категория 69 кг. Златомир Ковачев грабна титлата на провеждащия се в Асеновград Държавен лично-отборен шампионат по вдигане на тежести за момчета и момичета, кадети и кадетки, юноши и девойки, както и за мъже и жени.

Милка Манева спечели републиканската титла в кат. 69 кг. – жени.

Радослав Семов и Георги Лозанов от СКТВ са се класирали съответно на шесто и осмо място. Новината оповести Величко Чолаков, който се надява и в утрешния ден неговият възпитаник Спас Атанасов също да спечели награда.

"Като председател на Клуба изказвам голямата си благодарност към кмета Николай Мелемов за прекрасните условия, които ни създаде, за да тренираме в Спортната зала. Сегашният кмет ни подкрепя и прави много, за да се възроди спортната слава на Смолян. Посвещавам тази победа на него", каза олимпийският бронзов медалист по вдигане на тежести.

От близо половин година исполинът тренира 15 момчета от 5 и 8 клас, от които се очаква да изгреят новите звезди на Родопа. Първите успехи не закъсняха. През октомври м.г., на републиканско първенство в Сопот, възпитаниците на Величко Чолаков - Спас Атанасов и Златомир Ковачев заеха съответно 6–то и 12-то място, а сега Златомир спечели републиканската титла. Величко се вълнува и затова, че предстои европейско първенство в Израел от 6 до 12 април, в което ще участва другата гордост на Смолян Милка Манева.

Републиканското в Асеновград се провежда от 12 до 16 март т.г. и в него участват състезатели от над 40 спортни клуба от цяла България.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини