Ще бъде хладно и с повече облаци

Днешният ден ще бъде по-хладен и с повече облаци. В момента над по-голямата част от страната облачността е значителна, а на места в североизточните и планинските райони превалява слабо. След пладне облаците в много райони ще се рфазкъсат и намалеят, като повече ще се задържат само над Западна България. Ще остане много ветровито, особено на север и на изток, където скоростта на вятъра ще достига 80-90 километра в час.

Заради облаците и вятъра температурите в момента са по-високи от изминалите дни - между 4 и 9 градуса. Максималните показания на термометрите обаче ще са с 5-6 градуса по-ниски от вчерашните и ще са от 13 до 18 градуса.

В планините, условията за туризъм и зимни спортове няма да са добри. Ще духа силен, а в по-високите части и бурен северозападен вятър, който ще надхвърля 100 км в час. Ще бъде по-често облачно и на места ще превали слабо дъжд и сняг. Температурите ще се понижат с няколко градуса и максималната на 1 500 метра ще е 5, 6 градуса.

В началото на новата седмица ще остане ветровито, а температурите ще се задържат почти без промяна. Ще има и облаци и слънце с условия за слаби валежи в Източна България и планините.

Във вторник и сряда слънчевите часове ще са повече, а вятърът ще отслабне. Температурите ще се повишат и в някои места ще достигнат 24, 25 градуса. В четвъртък и петък от север ще навлезе по-студен въздух и отново ще захладнее. Облачността ще бъде разкъсана без валежи.

Източник: http://novanews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини