50 сираци на военни вече карат ски в Пампорово

Над 50 деца, ученици и студенти на възраст от 5 до 25 години пристигнаха на 7 дневен лагер в Пампорово, съобщиха от 101 Алпийски батальон в Смолян. Децата са на военнослужещи загинали при изпълнение на служебния си дълг, а ски ваканцията е под патронажа на на министъра на отбраната Ангел Найденов.

Младежите ше бъдат обучавани от професионални ски-инструктори на „Пампорово“АД в групи за начинаещи и напреднали скиори.

Благодарение на фондация "Деца на Българската армия " от 17 март те започнаха своята истинска ски подготовка, а от дружеството „Пампорово“ АД всички бяха оборудвани с качествени ски и екипировка. Инструкторите от Пампорово АД и помощник -ски инструкторите от 101 алпийски батальон вече обучават децата, разделени на няколко групи в зависимост от техните умения.

На успешно завършилите курса ще бъде издаден сертификат, а в свободното време участниците в бялата ваканция бъдат ще имат игри на открито, снежни разходки в планината, посещение в Националната астрономическа обсерватория „Рожен” и в историческия музей в град Смолян.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини