Млади жени отвлечени във фургон, бандит ги изнудвал за пари

Две млади жени прекарали кошмарна нощ във фургон в гората, където били подмамени и изнудвани за пари, съобщават от полицията.

Една от жертвите - 30 годишна жена от Пазарджик, която била позната на похитителя, по-късно подала жалбата в пловдивското 2-ро РУП. В дъното на импровизираното отвличане и изнудване бил 27-годишният С.П. от девинското село Лясково, криминално проявен.

На 10 март около 23 часа той й се обадил по телефона с покана за парти в селото. Казал й, че може да вземе със себе си и 20-годишната си приятелката от Пловдив. Без да подозират какво ги чака, двете се съгласили и отишли на уречената среща до хотел, намиращ се в близост до язовир “Въча”.

С. П. се появил с още трима авери, насила измъкнал мобилните телефони на жените, след което ги завел в неизвестна за тях посока и ги вкарал във фургон. Заключени в него, те били изнудвани със заплахи да му платят сумата от 5 хиляди лева. Янво с обещание да изпълнят исканията, на следващата сутрин двете жени си тръгнали, но изнудвачът продължил да ги заплашва по телефона и те подали оплакване в полицията.

С. П. е стар клиент на полицията с богато криминално досие за кражби, измами, грабеж и други престъпления. Той е задържан за 72 часа с прокурорско постановление, като предстои да му бъде поискана постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”. По случая е образувано досъдебно производство в РУП – Девин.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини