Отново тръгва проектът за горещата минерална вода в Златоград

Създаване на работна група за реализация на проекта за геотермалната вода в Златоград, предложи депутатът от БСП Дора Янкова. Това стана ясно по време на среща с участието на народния представител, областният управител на Смолян инж. Димитър Кръстанов, зам.-областният управител Емил Хумчев и Александър Митушев – собственик на Ареалния комплекс в Златоград.   Янкова посочи, че темата е била повдигната и по време на срещата с обществеността в най-южния български град  с народните представители от КБ Димитър Горов и Пенко Атанасов в петък.

  В най-скоро време предстои в Златоград да се проведе среща със строителя и  проектанта, за да се види до колко проектът е актуален,  както и да се направи пътна карта за изграждане.

В края на м.г. Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ е отпуснало близо 3 млн.лв., с които дейностите по проекта реално да стартират. Припомняме, че първата копка за докарване на геотермалната вода от Ерма река в Златоград бе направена през 2011г. от тогавашния премиер Сергей Станишев. Правителството на ГЕРБ обаче го замрази и така след 4 години  стартира отново.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини