Второкласник от Чепеларе се качи на ски и стана трети в страната

Второкласникът от Чепеларе се класира трети сред най-добрите участници в проекта от цялата страна

 Марко Доганов с бронзов медал от Националното състезание в Банско

Второкласникът от СОУ „Васил Дечев” - Чепеларе спечели бронза в крайното състезание на проекта „Научи се да караш ски”. С гигантския слалом в Банско завърши ваканцията за най-добрите от тазгодишното, 6-то поред издание на проекта.

В Смолянска област програмата се осъществи за трета поредна година, а тази зима участваха 456 деца от общините Смолян, Чепеларе, Мадан и Рудозем. Четири родопски деца заминаха на ски-ваканцията в Банско и участваха във финалното състезание, което спечелели Георги Панов от София, на второ място завърши Йоана Ангелова - София, а трети е нашето момче Марко Доганов от Чепеларе. Призьорите получиха медалите си от директора на"ЮЛЕН" Янко Попов, организатор на ваканцията.

Най-добрите над 20 деца от цялата страна, изкараха 5-дневна ваканция в 4-звездния хотел "Стражите", където за тях се грижеше директора Димитър Ваканчин и караха ски в ски зоната с най-добрите учители от "ЮЛЕН". Програмата „Научи се да караш ски” за шеста година даде възможност на децата от I до IV клас в цяла България да се докоснат до магията на снежните спортове. 

С преминалите през този сезон 2384 деца общата бройка на учениците, изкарали безплатния ски курс по проекта вече е 14 000. Тази година курсовете бяха в курортите Боровец, Банско, Витоша, Пампорово и парк "Родопи".


СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини