Без изненади в листата на ДПС, Пеевски е втори

Листата на ДПС за европейските избори ще се води от заместник-председателя на партията и български представител в Европейския парламент Филиз Хюсменова.

Това каза на пресконференция председателят на ДПС Лютви Местан, предаде „Фокус”.

Втори в листата е Делян Пеевски, трети – Неджми Али, четвърти - председателят на Младежкото ДПС Илхан Кючюк. Пета е Искра Михайлова, шести – Станислав Анастасов.

ДПС не може да бъде обвинено в преднамерен подход, заяви Местан във връзка с вчерашното заседание на партията. „Тази пресконференция се провежда в същата зала, в която вчера в продължение на 4 часа и половина Националният предизборен щаб на ДПС в присъствието на 28 областни председатели на партията обсъди номинираните кандидати и взе решение за окончателната подредба на листата. Тази зала едвам ни побра. Искам сега да си представите тук да има още 46 души, които заседаваха. Това не би било възможно. Не разполагаме с по-голяма зала и възможности да осигурим отворено заседание на Централния предизборен щаб, на което да присъстват всички желаещи медии. Съображенията бяха единствено свързани с капацитета на залата и нищо повече”, заяви Местан.

„Ако някои от медиите са се почувствали засегнати, аз изразявам съжаление, но не мога да променя тази реалност. Не бихме могли да бъдем уличени в преднамерен подход. Сред медиите, които наблюдаваха пряко заседанието, бяха медии с най-различен профил – от национална телевизия до „Капитал дейли”. Това е достатъчно обяснение защо ДПС не може да бъде обвинено в преднамерен подход”, поясни Лютви Местан.

 
Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини