Претърсват с кучета, 20 дни няма и следа от 48-годишна жена

Полиция кръстосва със следови кучета околностите на Карлово заради Стоянка Дудекова, която е в неизвестност от 26 март. Оглеждат се вили, овчарници, запустели постройки. Разпитват се всички приятели и колеги на 48-годишната жена.

“Още в деня на изчезването е обиколен целият маршрут от дома до спирката, както и до службата . Не е открита нито една нейна вещ”, заяви пред “24 часа” шефът на областната дирекция на МВР Пламен Узунов.

Предполага се, че Стоянка се е качила в кола - доброволно или насила. Една от версиите е, че е отвлечена. Разследващите потвърждават, че във фаталния ден в 3,30 ч сутринта на GSM-а на Стоянка е звънял мъж, с когото е била в интимни отношения.

Той е бизнесмен от същия град. Самоличността му обаче се пази в тайна. С него е проведен последният разговор от GSM-а , преди да бъде изключен.

Стоянка излязла в 4,30 ч за първа смяна, но колегите не са я видели на спирката, където идва служебният автобус.

“Сестра ми нямаше любовник. Щеше да ми сподели, бяхме много близки”, твърди Станка Дудекова. Тя подозира, че бившият мъж на Стоянка - Веселин Божилов, е замесен по някакъв начин. Както вече “24 часа” писа, когато получил молбата на жена си за развод през лятото на миналата година, заявил пред двете си деца, че ще я застреля.

“Племенниците ми са се уплашили. Звъннали на майка си: Крий се, че татко иска да те убие”, разказа Станка. Районният в съд в Карлово е издал заповед на Божилов да не доближава съпругата си по-малко от 100 метра в продължение на година.

“Много странно е, че Стоянка пропадна вдън земя преди делото за подялба на общото имущество. В иска си Веселин беше описал всичко - дори пералнята, бойлера, бюрата и компютрите на сина си и дъщеря си, кухненската маса”, обяснява сестрата. По думите между 9 и 10 април Божилов е изтеглил молбата си.

Станка признава, че Веселин редовно изпращал издръжката за 14-годишния си син Христо и дъщеря си Ивелиана, на 17 г., общо 250 лева. “Винаги е бил точен, но повече от това не дава”, казва тя. Парите от издръжката обаче, преведени от Божилов, не се теглят от сметката на изчезналата жена, защото близките не знаят пинкода. Сестрата на

Стоянка храни децата със спестените средства от гурбета си в Гърция.
“Картата и личните документи на сестра ми са у дома. Не ги е взела със себе си”, уточнява тя. Седмокласникът Христо е депресиран и затова Станка спи в неговата стая. Ивелиана, която е в 9-и клас, също мъчително преживява липсата на майка си. Психолог занимава двете деца с арттерапия. 79-годишният баща дошъл от Панагюрище при внуците. Не могъл да изтрае да седи сам.

“Събрали сме се всички в дома и я чакаме. Молим се да стане чудо и да си дойде на Великден. Ако я държат някъде, нека я пуснат заради нещастните деца”, плаче Станка.

Тя е скептично настроена към версията, че Стоянка може да е станала жертва на грабеж и убийство заради златния си ланец и трите пръстена. Не се вижда вероятно и сестра да е била премазана от неизвестен шофьор и да е заровена някъде. Според Станка сестра е похитена на ул. “Хр. Ботев”, на която има алея с дървета и гъсто паркирани коли.

Дудекова е изпратила писмо до вътрешния министър Цветлин Йовчев, в което пита защо бившият мъж на сестра все още не е проверен с детектор на лъжата.

“Готов съм да мина през полиграфа. Не крия нищо. Нямам пръст в изчезването на Стоянка”, за пореден път заяви вчера пред “24 часа” бизнесменът Веселин Божилов. Той първи заговори, че жена му си е имала приятел, но не желае да уточни откъде знае.

Полицията е иззела законно притежавания му пистолет “Берета” от джипа му БМВ Х5 още на 27 март. Веселин твърди, че едва тогава е разбрал за изчезването на бившата си съпруга.

“Цялата тази ситуация е мъчителна за мен. Искрено се надявам Стоянка да се върне жива и здрава”, казва Божилов. Мъжът е разтревожен от отношението на децата му към него. За последно ги чул по телефона преди 3 дни. Поискал да се видят, но Христо и Ивелиана отказали.“Настроени са срещу мен, сякаш не съм им баща, а враг. На никого не го пожелавам”, добавя той.

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини