Десетки свлачища, затворени пътища заради обилните дъждове

Продължителните дъждове доведоха и до затварянето на някои пътища, както и активизирането на свлачища. Изключително тежко е положението в община Неделино след дъждовете през последните дни. Това каза кметът на Неделино, Стоян Беширов.

Прекъснати са няколко пътища, има 13 новообразувани свлачища.

Тежко е положението по направленията Долен Върли дол – Неделино, прекъснат е пътя между селата Кочани – Изгрев, невъзможно е преминавате на леки и товарни автомобили и по пътя Кочани – Раевица – Учурума и Долен Върли дол – Горен Върли дол, поясни Беширов.

От 4 часа машини работят по разчистването на свлачищата, но дъждовете продължават и обстановката може да се усложни.

По думите на Беширов, две от свлачищата няма да могат да бъдат разчистени днес, защото има големи количества свлечени земни маси. Около 1500 – 2000 куб. м е падналата пръст и камъни на пътя Горен Върли дол – Долен върли дол, голямо е и свлачището Баряков дол- Неделино, но там има заобиколен път.

Две свлачища са се активизирали в община Златоград, вследствие на дъждовете от последните дни. Това каза кметът на града, Мирослав Янчев.

Едното е преди село Ерма река, а другото е преди село Аламовци, като пътищата са проходими, но продължава отстраняването на земната маса, поясни Янчев.

Вчера /петък/е разчистено и свлачище, което е било по пътя за село Старшимир. Заради дъждовете, има и запушване на канализацията в Златоград, като аварията се отстранява от екип на ВиК. Кметът на Златоград допълни, че е повишено и нивото на язовир „Златоград”, но все още не прелива. Река Върбица, която минава през града, също е повишила новото се, но няма опасност за населението и туристите в града, каза още Мирослав Янчев.

Източник: http://www.vesti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини