Българска следа в папските чудеса

Йоан Павел II помага на болни в столичния квартал "Гоце Делчев", свидетелства народната лечителка леля Вера

Свръхестествени явления, свързани с папа Йоан Павел Втори, принудиха Ватикана да го канонизира.

От известно време на създадения там сайт валят свидетелства за чудеса, ала не всички са автентични. Отделно заради славянския му произход кардиналите налагат още по-строг контрол на знаменията, коментират фенове на конспиративната теория. Малко сензационно, но "Мистериите на Стандарт" се натъкнаха на свръхестествени явления, свързани с покойния поляк, и то не къде да е, а на българска територия. За тях свидетелства народната лечителка Вера Тодорова. Пенсионираната счетоводителка има паранормални способности да лекува с помощта на духовни наставници и светци. Много от нейните пациенти също получават възможност да видят неща отвъд пределите на земната логика.

На златен трон

"Не само аз, много болни, които са идвали при мен, са виждали папата поляк", огласи този факт феноменалната старица. Когато дойдел, обикновено тя го усещала по силната енергия, която се носела като сияние около му. Папата слизал в панелката й в столичния квартал "Гоце Делчев", присядал и наблюдавал болните наоколо. Със силата на своя дух помагал за тяхното изцеление, убедени са многото очевидци. Точно в съботата преди неговата канонизация за светец, папа Йоан Павел II се явил за пореден път. Този път свидетелка станала столичанката Илка Данчева. Тя го описала по следния начин: "На златен трон, целият облян от светлина".

"Някой път коленичи и започне да се моли пред иконите за изцелението на бедните, болни и окаяни българи, които обикновено се стичат в дома ми", кръсти се леля Вера. Тя обаче сподели, че още приживе папата е бил надарен от Бога с големи способности, но малцина подозирали за това.

Посещение у нас

Народната лечителка разбрала, че папата е благословен от Горе със свръхестествени сили през пролетта на 2002 година. Точно по това време той е на посещение в България. Визитата му окончателно сваля подозренията, че страната ни е била замесена в атентата срещу него. Програмата на папата бе доста натоварена. Апостолическото четиридневно посещение предвижда обиколки в няколко града, срещи с миряни, политици и църковни сановници. На 25 май (събота) Йоан Павел Втори посещава и Рилския манастир. Докато е на святото място, той някак си се озовал при Вера Тодорова. Споделя, че именно в този ден обикновено прави масов сеанс. На него холът на панелката й става като дядовата ръкавичка - в него се побират болни от цяла България и чужбина.

"Обикновено в събота при мене се събират повече хора. Сядаме, молим се и слизат светците. С тяхна помощ се дава изцеление, на който се полага. Именно тогава за първи път при мен се яви папа Йоан Павел II. Беше в бяло одеяние с шапката, както сме го гледали по снимките. Една жена от Бургас, която идваше да я церя, го видя първа. Станимира се казваше. Паднала през зимата по едни стълби и лошо си счупила таза. Светците й помогнаха да се оправи. Не веднага, доста трая лечението й. Именно тя усети присъствието му - не на всеки се дава всичко да види. Тя в един момент ахна от почуда. Щом го видя, рече така: "Лельо Вере, папата е пред тебе и както махаш с ръце, ти и него го лекуваш", спомни си 77-годишната столичанка. По думите й светият отец дошъл при нея, за да получи сили, че да издържи на голямата меса, която го очаквала на другия ден в Пловдив.

"Папата страдаше от паркинсон и синдрома на Бехтерев. На физическо ниво не му е бе никак лесно. Фактът обаче, че е могъл да пътува астрално, за мен доказва, че той още приживе е бил канонизиран Горе на небето. Затова е бил допуснат до астралното поле на светците, от където е можел да пътува през времето и пространството и да се явява на различни места", разяснява посветената жена.

Нейната дарба за духовно лечение описахме миналата година в подробен материал.

Свети Мина

Историята на възрастната жена медиум е достойна за филм. След като се пенсионира, започнал да й се явява св. Мина с важни откровения за нейната мисия на земята. Малко по-късно българката получила дарбата с ръце да отваря портал към измерението на небесните лечители. През т. нар. Старгейт слизат и се явяват пред присъстващите в дома й светци като на живо. Те изглеждали, както ги изобразява иконописта, но много по-красиви, с блестящи одежди, загърнати от мантии със злато и сребро, целите облени в светлина. Когато пристигнели, по-сензитивните хора усещат аромати, вселенска музика.

През 1994 г. светецът на кон се явил няколко нощи поред на Тодорова. Той й казал следното:
"Вере, ти ще лекуваш, а тука ще градиш манастир. Това е много старо и свещено място", открил й светецът, сочейки едно място в Неврокопския край. Феноменалната старица разказва, че родът й е от село Балдево, местността Ратиките. Именно там светците заръчали да се вдигне манастирски комплекс с лечебница, в която да слизат "небесни доктори и да помагат на хората".

Малко по-късно пред една от болните се явил свети Николай. Мириклийският чудотворец й продиктувал името на архитекта, който да направи проекта на духовната лечебница. Това бил преподавателят по архитектура във ВИАС Димитър Андрейчин. Човекът приел предизвикателството и направил онова, което светците поискали - храм за изцеление, в който да се стичат болни, независимо от пол, вяра и етнос.

"Йоан Павел II също се бореше за обединение на религиите. Мисля, че за това той се явява сега и при мен", търси обяснение за знаменията възрастната жена. Казва, че храмът, който Отгоре заръчват да се направи на българска територия ще е първата стъпка към обединяване на човечеството. Доказателство за това Вера изтъква, че на Велики четвъртък мнозина видели самия Исус Христос.
Копирано от standartnews.com

Източник: http://www.standartnews.com/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини