Първомайски гимназисти изпревариха водещи гимназии в състезание по ИТ

Марияна Колева, Иван Караславов, Татяна Попова, Асен Русев, Атанаска Тенева

И четиримата състезатели на отбора по информационни технологии и графичен дизайн на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ се класираха в топ10 в своите категории на състезанието „Аз мога тук и сега“, проведено през уикенда в гр. Девин.

Водени от преподавателката си Татяна Попова десетокласниците Марияна Колева и Иван Караславов се класираха на трето място съответно в категория „Графичен дизайн“ и „Презентация“. В специалността на Марияна се изяви и ученичката от 9 клас Атанаска Тенева, за която до сега всички знаеха, че е отлична певица, но малцина подозираха, че от малка се увлича от технологии. Още един деветокласник се яви на състезанието в Девин – Асен Русев – в направление „Видеоклипове“. Първомайските гимназисти пребориха конкуренцията на над 420 състезатели, повечето от които ученици във водещи математически гимназии  като тези в Благоевград, Русе, Варна, НПМГ – София, и др.

Регламентът на състезанието изискваше учениците да работят по зададена тема за определено време в същия ден. Комисиите, които журираха, бяха от изявени специалисти, работещи във водещи компании, които определяха заданието и критериите. През трите дни на състезанието атмосферата беше творческа и креативна. Проведоха се обучителни лекции по направления. „Аз мога тук и сега“ завърши с положителни емоции и много нови приятели. А някои от по- големите и успешно представили се, като Иван Караславов, дори получиха предложения за летен стаж във фирми със съответната дейност.

За успеха си учениците благодарят на Татяна Попова не само заради уроците и заниманията, но и за търпението и зелената светлина да се развиват и да покажат наученото в една толкова силна надпревара и да получат самочувствие и увереност сред толкова сериозна конкуренция. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини