Пампорово открива летния сезон с безплатен лифт

 

Веднага след края на зимата, в курорта вече тече трескава подготовка за новия летен сезон в Пампорово, който ще се открие официално на 31-ви май с безплатни лифтове за всички посетители на курорта. На на 1 юни – Денят на детето, от Вело парк Пампорово са подготвили специална програма за всички подрастващи. Децата до 14 години ще имат свободен достъп до лифтовите съоръжения и ще могат да се включат в много игри, безплатно обучение и други приятни изненади, съобщават от дружеството „Пампорово“АД. Тази година Пампорово набляга на летния туризъм, привличайки труситите с много забавления и интересни предложения за всички възрасти .

Сред най-горещите атракции в курорта е най-бързо развиващият се парк за планинско колоездене в България. Този сезон ще продължи работата по развитието на парка и изграждането на нови интересни елементи. Още с откриването му, на място ще заработи и специализирано трасе за тренировка насочено изцяло към Олимпийската дисциплина крос крънтри. За пръв път тази година, за редовните посетители на парка ще се предлагат и сезонни карти.

Вело парк Пампорово има над 30 км маркирани трасета за планинско колоездене с различно ниво на трудност, подходящи както за професионалисти, така и за абсолютно начинаещи. Особено внимание е обърнато на по-масовите трасета, по които могат да карат дори деца, а разнообразието от маршрути предоставя на колоездачите възможността плавно да преминават към по-сложните терени. Паркът има специализирано трасе за усъвършенстване на уменията, както и единственото в България и региона до този момент трасе от типа Air DH. Една от гордостите на парка е трасето за форкрос, по което миналата година се проведе Европейския шампионат в дисциплината.

 

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини