15 смолянчани над 50 години получиха шанс за нова работа

15 човека в МБАЛ „Братан Шукеров“ в Смолян, бяха обучени по проектът „Шанс за работа – 2014 година” в родопския град, съобщиха от регионалната структура на КНСБ. Проектът, който приключи, е насочени към най- рисковата група на пазара на труда –безработни лица с възраст над 50 години.

Хората получиха сертификати за усвоена професия „Болногледач“ и за ключова компетенция „Работа в екип“. Половината от обучените започват работа в болничното заведение на срочен трудов договор по професията, а допълнително трима ще подпишат постоянен договор със здравното заведение.

98 1554 безработни лица от цялата страна бяха включени в проекта „Шанс за работа- 2014 година“, по който партньори бяха 98 болници и социални заведения. След финала на обучението, 40% от тях ще останат за стажуване по три месеца в болниците и социалните заведения.

Проектът се финансира от държавния бюджет, в частта обучение и стажуване. Партньорите осигуряват допълнително финансиране за работно облекло, безопасни условия на труд, средства, необходими за самото работно място и други доплащания.

КНСБ разработи и осъществи проекта, защото нейните структури и служители са убедени, че ангажирането с проблемите на хората и осигуряването на конституционното право на труд е преди всичко човешки ангажимент, допълват от КНСБ в Смолян.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини