Талантите от Широка лъка поведоха голямо хоро в Брюксел, после обраха наградите на фестивали у нас

Учениците от Национално училище за фолклорни изкуства „Широка лъка” се завърнаха от Брюксел, където гостуваха по покана на еврокомисар Кристалина Георгеива, за да поведат Голямото хоро на централния площад „Гран плас” .

Възпитаниците на родопското музикално школо взеха участие и във фестивала „Балкан трафик”.

След завръщането си от белгийската столица, учениците от НУФИ „Широка лъка” участваха в два национални конкурса и отново името на училището е в челните редици .

На провелия се във Велико Търново Втори национален фолклорен конкурс „Заблеяло ми агънце” бяха отличени осмокласничките от специалност „Народно пеене“ Атанаска Христоскова и Елисавета Демирова.

Атанаска получи Първа награда, парична премия, запис на клип от „Фолклор“ТВ и запис на 2 песни в БНР, а Елисавета спечели 3 място, парична премия и запис на 5 песни в БНР.

Гъдуларите от НУФИ „Широка лъка” пък се представиха отлично на XXIV Национален фолклорен фестивал „Янко Петров” - Гълъбово. С Диплом за отлична педагогическа дейност беше награден ръководителят на гъдуларите Ганчо Гавазов, който също е възпитаник на НУФИ „Широка лъка” . Сега учениците се подготвят за традиционните ритуали, свързани с изпращането на 40 випуск на училището .

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини