Здравният министър даде старт на обновеното родилно отделение и ядрено-магнитен резонанс в Смолян

Министър Таня Андреева откри ядрено – магнитен резонанс в Смолянската болница, предоставен на болницата в Смолян от Министерството на здравеопазването по ОП „Регионално развитие”, каза директорът на Смолянската болница д-р Нина Шехова. Стойността на ЯМР е 1,6 млн. лв. и е произведен е през 2013 г.

Така на хората от Смолян и областта, които се нуждаят от това високо специализирано изследване няма да пътуват с линейки до други градове, за да получат точна диагноза.

Вече е сключен договор със Здравната каса и от 1 юни супер-модерната апаратура вече може да започне работа.

Д-р Таня Андреева, която е акушер-гинеколог посети и майките на трите родени днес бебета в реновираното и напълно обновено отделение. Тя подари и по един плюшен мечок за двете момченца и едно момиченце, а после съвсем извън протокола гушна малката Деси, родена вчера и й пожела да е здрава и да стане голяма хубавица.

Министър Андреева допълни, че в болницата в Смолян предстоят още много проекти с държавно финансиране и европейски средства, а в следващия програмен период ще има финансиране по всички Оперативни програми, част от които ще са за модернизиране на спешната помощ – ще има и национален болничен комплекс за спешна помощ. Част от него ще бъде с държавно финансиране.

Другата добра новина за смолянчани и жителите на областта е, че предстои в болницата да се открие и отделение по кардиоинвазивна кардиология, за да бъдат спасявани на място пациентите с тежки сърдечни проблеми, за които е важен първият т.нар. „златен час“.

 Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини