Родопчани от цялата област изпращат цветя за градината в РДТ

Почитатели на театъра от цялата област са дарили цветя за възстановяването на зимната градина в Родопския драматичен театър в Смолян. Това съобщи мениджърът на сградата, Адриан Петров, цитиран от „Фокус“. След призив в социалната мрежа: „Дарете цветя за театъра” от цялата област са пристигнали пратки с цветя и разсад. Доставките с цветя, разсад и здравец са от Ерма река, Доспат, Борино и Смолян. Жител на областния град е подарил повече от 15 цветя и голяма 10-годишна палма, която краси фоайето на театъра.

Петров отбеляза, че дори сутрин, идвайки на работа, служителите в театъра откриват оставени пред входа саксии с цветя, дарения от смолянчани.

С хората от временната заетост всички цветя са разсадени и голяма част от зимната градина вече ухае приятно на здравец. С цветя са пълни и почти всички цветарници в театъра, които по роект са разположени на трите му нива.

Плановете са до края на лятото северната част на зимната градина да се напълни с пръст и да се засади със студенолюбиви видове, защото все още във фоайето няма отопление. За цялостния вид на зимната градина има проект, изготвен от ландшафтен инженер и се търсят около 1000 лв., за закупуване на нужните растения и храсти.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини