Мерджанов: Според секретен одитен доклад в КТБ има 2 млрд.

Вчера се състояха консултации между парламентарно  представените партии във връзка със седмичната програма, взеха се  решения и смятам, че тя е изпълнима. Всяка една от политическите сили застана на своята позиция, като защити един или друг законопроект и се надявам програмата да бъде изпълнена,  защото това е в интерес на всички граждани. Това каза председателят на ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов пред БТВ.

На въпрос  дали тази програма включва специален закон за КТБ, Мерджанов отговори,  че до момента не се предвижда такъв специален закон и, за да може да се  говори за такъв първо трябва да има определен проект, над който да може  да се разсъждава. "Позицията на КБ още от самото начало беше да има достатъчно обективна и точна информация от страна на БНБ, такава до този  момент все още не е предоставена, поради което се затрудняват всички  усилия, които нашите експерти правят в тази посока", добави народният  представител. Той допълни, че казусът с КТБ е достатъчно сериозен и  сложен поради липсата на обективна информация.

Той бе категоричен, че оставката на Иван Искров и на управителния съвет на БНБ сами по себе си в конкретната ситуация няма да решат проблемите. "Ние бихме подкрепили такава оставка, само ако ГЕРБ гарантират, че в  най-кратки срокове ще бъде избран нов управителен съвет на банката, които с конкретни идеи и инициативи да предложат решаването на  проблемите", допълни той. На въпрос дали депозитите над 200 000 лева ще бъдат гарантирани Мерджанов отговори: "Проявяваме усилия, наши експерти работят в тази насока, но всичко това не трябва да става на гърба на данъкоплатеца, защото иначе би било несправедливо.

"Има резерви в банката затова настояваме за пълен анализ на активите й, вчера се разбра, че има секретен одитен доклад според който там има 2 млрд.", завърши Атанас Мерджанов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини