Банди демонстрират сила чрез групови изнасилвания

Лондонските улични банди използват все повече груповите изнасилвания на момичета като оръжие за утвърждаване на надмощие помежду си, пише вестник "Обзървър", цитиран от БТА.

Бандите съставят списъци на момичетата, които са набелязани за мишени на групови изнасилвания. Това са сестри, братовчедки, приятелки на членове на конкурентни банди. Някои от тях дори са сваляни насила от училищни автобуси, за да бъдат отведени на място, на което да бъдат насилени групово. Други момичета са шантажирани с компрометиращи записи на техни сексуални контакти, за да се оставят да бъдат насилени.

Когато пък става дума за момичета, членове на улична банда, честа практика била те да бъдат предлагани на друга улична банда за групов секс, за да се скрепят връзките между двете банди.

Феноменът е толкова широко разпространен, че Скотланд ярд го е поставил начело на списъка с престъпленията, с които да се бори.

Членовете на уличните банди, използващи изнасилванията като оръжие, знаят, че за подобни престъпления се дават по-леки присъди, отколкото например на хора, заловени с незаконно оръжие.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини