Dell приема плащания в биткоини

На 18-ти юли тази година корпорацията Dell, съвместно с партньора си Coinbase, започна да приема биткоини в своя официален онлайн-магазин. Сега вече всяка покупка в сайта на компанията може да бъде заплатена с тази криптовалута. Доходът на Dell за фискалната 2013 година достигна почти 57 милиарда щатски долара. Това е четири пъти повече, отколкото успя да постигне предишният рекордьор с използване на цифрова валута биткоин - американската компания за спътникова телевизия ТВ DISH network.

За популяризиране на новия начин за заплащане Dell предлага отстъпка от 10% за устройствата от серията Alienware при заплащане с биткоини. Корпорацията подчертава преимуществата на цифровата криптовалута биткоин - пълна независимост на заплащането от традиционните финансови учреждения и организации, независимост от държавните граници и значително по-ниската цена на транзакциите, в сравнение с традиционните платежни системи.
Цените, указани в американски долари, се пресмятат в биткоини по курса за деня, определен от Coinbase в момента на заплащането. Цените в биткоини важат 10 минути след започване на разплащането. Може да се заплати от всеки биткоин електронен портфейл, дори и без акаунт в Coinbase. Връщането на финансови средства, в случай на грешка, става само чрез Coinbase.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини