Потрошеният турист паднал от 3 метрa, община Смолян слага предупредителни табели

58 -годишен мъж от Димитровград, който падна от скала в района на екопътека „Каньонът на водопадите“ край Смолян паднал от 3 метра височина. Мъжът е със счупен череп, няколко ребра и фрактура на таза и е с опасност за живота в интензивното отделение на Смолянската болница.

Пострадалият турист бил на екскурзия в Родопите със семейството си-съпругата и двете си дъщери. Инцидентът станал по обяд в понеделник, а сигналът бил подаден около 14.40ч. на 21 юли.

Човекът стъпил на края на голям камък, загубил равновесие и се подхлъзнал се и паднал от малката скала. Макар че височината не е много голяма, той е с множество травми. В района има висока влажност заради десетките водопади покрай които е трасирана една от най-атрактивните за туристи и гости екопътека.

„Това е туристическа пътека, почти навсякъде е хлъзгаво и затова днес решихме да монтираме предупредителни табели за туристите“, обяви зам.-кметът на Смолян Марин Захариев.

Той обаче допълни, че общината не може да направи нещо друго, освен да информира за възможната опасност заради множеството водопади и хлъзгави камъни, и скали.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини