Емблематична фирма на Цветан Василев спира работа

Една от първите и много известни фирми, създадени и контролирани от банкера Цветан Василев, обяви край на дейността си. Става въпрос за инвестиционния посредник „Фина-С”, който обяви в официално съобщение на сайта си, че се отказва от лиценза си. Това става след 24 години на дейност на фирмата.

Според съобщението всички клиенти на „Фина-С” АД ще бъдат уведомени в срок от 30 дни за прекратяване на договорните им отношения с фирмата. Това обхваща клиентите на компанията, които са станали такива до 18 юли тази година. В срок от три дни след изтичане на предизвестието, клиентите, които имат наличности от финансови инструменти във „Фина-С”, в Централния депозитар и/или по сметки на ИП „Фина-С” АД в търговски банки в България, трябва да уведомят компанията писмено дали искат да се осъществи продажба на активите им или прехвърляне на друго място.

По данни на clubz.bg, вчера осем служители на „Фина – С” са признали в писмо пред прокуратурата, че на тяхно име и на имената на други служители от други фирми на Цветан Василев, има кухи кредити. Те били раздавани именно от Василев, като се твърди, че става въпрос за заеми на обща стойност от 3,5 млрд. лева.

През 2013 година „Фина-С” има приходи от 970 хил. лева и е на загуба – от 47 хил. лева.

Засега Цветан Василев все още не се е върнал в България, след като поставянето под специален надзор на КТБ го „свари” в чужбина. Прокуратурата пък не му е повдигнала обвинения, макар че четирима служители на КТБ, включително изпълнителният ѝ директор Орлин Русев, вече са с такива – за длъжностно присвояване в полза на трети лица на 206 млн. лева от банката.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини