Бареков с тежки обвинения към Бойко Борисов

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков разкри в ефира на Нова тв, че има документи, които доказват принадлежността на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов към Държавна сигурност (ДС), към службите. "Той е проект, готвен 30 години, има пряко участие към убийства на десетки на ключови фигури от българския преход", каза още бившият тв водещ.

"Инициативите напоследък приличат на сценарий, писан от някой, който иска да разбие единствената партия, която е против статуквото", добави той по повод излизането от коалицията с "България без цензура" на Ангел Славчев и ВМРО.

"Ако имах кукловоди, сега нямаше да ми се случат всички беди. Ако Пеевски стоеше зад мен, сега в неговите вестници щеше да грее моята физиономия, а не тази на Бойко Борисов", обяви той. "Струва ми се, че това момче е под някаква форма е изцяло контролиран от ДПС и Ахмед Доган", каза Бареков по адрес на Пеевски.

Бареков обяви, че кани "Протестна мрежа", за да направи сензационни разкрития. Лидерът на ББЦ се готви да даде пресконференция следващата седмица: "Искам гражданска подкрепа, за да научим отговорите на въпросите "Кой" и "Защо".

Бареков заяви, че докладът, изваден от Петър Стоянов срещу Богомил Бонев, е като Андерсенова приказа в сравнение с това, което той ще разкрие "Мислих, че живеем в някаква Андерсенова приказка, оказва се, че сме живели в приказките на Братя Грим".

Лидерът на ББЦ повдигна малко завесата над информацията, която предстои да бъде споделена от него. Според един от документите, с които разполагал, през 2002 г. се получава писмо в Националната разузнавателна служба (НРС), в което се казва, че като неин нелегален сътрудник, Бойко Борисов отказва да работи за нея, защото е станал главен секретар на МВР.

"Впоследствие става ясно, че в качеството си на главен секретар, той замита следите в МВР за неговото престъпно минало. И вади досиета от Държавна сигурност", продължи мисълта си лидерът на ББЦ.

Първото извадено досие е това на Красимир Каракачанов, каза Бареков. Той заяви, че лидерът на ВМРО е чел документите миналата седмица. "Краси буквално се хвана за главата", заяви Бареков.

Той поясни, че когато Бойко Борисов е отказал да сътрудничи на НРС, е била стартирана разработкатата "Мазника", в която обекти на разглеждане и главни действащи лица са Иван Драшков и Ботьо Ботев, близки до лидера на ГЕРБ.

"Начинът, по който се справиха със злополучния банкер Цветан Василев, е същият, по който през 2003 г. бе отстранен неговият предшественик Илия Павлов", каза още Бареков.

Според него всичко се е случило и с участието на ДПС. "Коалицията, която стана между ГЕРБ и ДПС, не е случайна, атаките срещу мен не са случайни. Истината е зловеща, но ще ви направи свободни", каза още той.

"Подавам ръка към всички - към Реформаторите, Протестна мрежа, читавите хора в ГЕРБ", допълни той.

"Моля се само другата седмица да съм жив и здрав", завърши Бареков.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини